12/2022 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Uspješno održana tematska predavanja za učitelje i nastavnike u okviru projekta „Teslina učionica“

Objavio Dragica u Događanja · 20/12/2022 14:03:00
Uspješno održana tematska predavanja za učitelje i nastavnike u okviru projekta „Teslina učionica“

Razvoj sposobnosti učitelja i drugih odgojno obrazovanih djelatnika
u okviru projekta „Teslina učionica“ održala su se 4 tematska predavanja za učitelje i nastavnike iz Osnovne škole Sibinjskih žrtava , dana 16.prosinca 2022. godine u prostoru Hrvatske zajednice inovatora, Dalmatinska 12 u Zagrebu. Predavanja su započela uvodnim govorom predsjednice Udruge Nikola Tesla-genij za budućnost Dragicom Mihajlović i Silvane Svilar, stručne asistentice na projektu u organizaciji Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost partnera na projektu.
Prvo predavanje je otvorila profesorica geografije Ružica Lončar pod nazivom "Ekoremedijacija u obrazovanju". Na prvom predavanju naučili smo što znači pojam Ekoremedijacija. Vidjeli smo uspješno izvedene projekte ekoremedijacije, neki od primjera provedeni su na našem području. Time smo se dotakli teme održivog razvoja i saznali prednosti ekoremedijacije.

Drugo predavanje održala je dipl.ing Nikoleta Vujović pod nazivom "Metoda za razvoj kreativnosti kod djece". Na predavanju smo se upoznali s osnovama kreativnog razmišljanja, kako potaknuti djecu na pozitivne promjene, prihvaćanje odgovornosti, kontroliranje emocija. Nikoleta Vujović je prezentirala i tehniku pamćenja koja djeci i odraslima pomažu u učenju.

Treće predavanje održao je Hrvoje Šomođi, edukator Vidi projekta X.
Vidi projekt X je razvojno mikroračunalo. Uz vodstvo edukatora polaznici su uspješno pokrenuli računalo. Jednostavnim programiranjem postigli su različite zadatke.

Četvrta i zadnja radionica održala se pod vodstvom prof. pov. umjetnosti Ivane Ježić pod nazivom "Kako raditi s djecom s posebnim potrebama".
Rad s djecom s posebnim potrebama iziskuje puno truda i razumijevanja te kako im pomoći različitim pristupom i metodama pomoću likovnih aktivnosti, edukacija i rehabilitacije naglasila je gospođa Ježić. Učitelji u radu s djecom bi trebali izabrati prioritete kako im pomoći, osigurati im ugodnu opuštenu atmosferu, dozvoliti slobodu, usmjeriti rad na razvoj vještina, poticati kreativnost i stvaralaštvo i druge uspješne metode

Svi prisutni su zahvalni na novim saznanjima i tehnikama u razvoju sposobnosti učitelja i drugih odgojno obrazovanih djelatnika.Uspješno održan završni dio ciklusa radionica „Korištenje 3D printera u izradi zaštitnih vizira

Objavio Dragica u Događanja · 12/12/2022 16:52:00

Tematska predavanja za učitelje i nastavnike u okviru projekta „Teslina učionica“ Razvoj sposobnosti učitelja i drugih odgojno obrazovanih djelatnika

Objavio Dragica u Događanja · 11/12/2022 11:28:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni