01/2017 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Otvoren 8. Natječaj za dodjelu Godišnje nagrade Nikola Tesla-Genij za budućnost

Objavio Dragica u Događanja · 30/1/2017 08:48:00
U Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu sinoć je u sklopu Dana Nikole Tesle pročelnik Gradskog ureda za financije Grada Zagreba Slavko Kojić svečano otvorio natječaj za Godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost, a održano je i predavanje prof.dr.sc. Velimira Abramovića na temu Teslinih izuma za koje su Nobelove nagrade dobili drugi znanstvenici. 

Natječaj za ovu renomiranu godišnju nagradu otvoren je osmu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Nagrada Nikola Tesla – Genij za budućnost bit će dodijeljena 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu na manifestaciji obilježavanja obljetnice rođenja Nikole Tesle „Tesla&Friends“. Svi zainteresirani prijaviti se mogu do 1. ožujka ove godine.
U prigodnom programu otvorenja natječaja u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ okupljene su pozdravile ravnateljica Muzeja Markita Franulić, Mirela Holy i Vesna Mlinar iz Osnovne škole kralja Tomislava u Zagrebu, a prezentiran je i rad Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost u 2016. godini.
Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu

Objavio Dragica u Događanja · 17/1/2017 17:10:00

Predsjednici Udruge i gradonačelniku Zagreba nagrada Tesla Spirit u New Yorku

Objavio Dragica u Događanja · 12/1/2017 08:40:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni