03/2018 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Najava edukativne radionice „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca inspirirani Nikolom Teslom“.

Objavio Dragica u Događanja · 27/3/2018 08:32:00

Poziv na radionicu za djecu i mlade „Tesla i ja: dizajn inicijala N i T, 3D T-shirt“

„Tesla i ja: dizajn inicijala N i T, 3D T-shirt“ naziv je radionice koja će se održati u ponedjeljak 9. travnja 2018. godine u 17 sati u dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture (Dalmatinska 12, Zagreb) u okviru ciklusa predavanja i radionica „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“ kojeg organiziraju Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost i Udruga inovatora Hrvatske.

Radionica je namijenjena djeci i mladima uzrasta od šest do 15 godina, a sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela. U uvodnom dijelu predavanja sudionici radionice poslušat će interaktivno i dinamično predavanje o veličini i uzbudljivosti Teslinih izuma i doznati sve o pojmu inicijal i to kroz nekoliko primjera inicijala iz iluminiranih rukopisa hrvatske baštine poput Hrvojevog misala i Misala kneza Novaka te će se upoznati s pojmom dizajn odjeće i izrazom T-shirt kroz nekoliko primjera dizajna majica kratkih rukava. Uvodni dio služi kao poticaj za dječji likovni iskaz, budući da će u drugom dijelu radionice sudionici i sami izrađivati skice i crteže inicijala N i T koristeći tehnike crtanja mekom bijelom olovkom i uljnim pastelom na crnom papiru te 3D oblikovanjem tvrdog papira u boji.

Radionicu će voditi Mirjana Tomašević Dančević, profesorica likovne kulture, povijesti umjetnosti i engleskog jezika, nastavnica u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, likovna umjetnica, autorica dviju knjiga te udžbenika za likovnu kulturu i predsjednica Hrvatskog vijeća Međunarodnog društva za obrazovanje putem umjetnosti – InSEA (HRV-InSEA).

Profesorica Tomašević Dančević dobitnica je brojnih nagrada i priznanja među kojima i Državne nagrade Ivan Filipović za 2012. godinu za iznimna postignuća u odgojno-obrazovnom području te El Bassiouny InSEA Award 2016., nagrade koju za iznimne doprinose struci i društvenoj zajednici u vidu kontinuiranog rada i primjenjivih metoda u području obrazovanja putem umjetnosti dodjeljuje Međunarodno društvo za obrazovanje putem umjetnosti – InSEA.

Radionica je besplatna za sudjelovanje.Održana edukativna radionica „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca inspiriran Nikolom Teslom“

Objavio Dragica u Događanja · 22/3/2018 19:58:00

Nominacije za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2018.“

Objavio Dragica u Događanja · 18/3/2018 10:24:00

Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli: Više od 130 kandidata pristupilo ovogodišnjem testiranju

Objavio Dragica u Događanja · 8/3/2018 08:05:00

U dvorani HZTK-e 20. ožujka 2018. predavanje „Važnost poticanja kreativnosti kod djece i mladih“

Objavio Dragica u Događanja · 3/3/2018 09:56:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni