04/2019 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA„ Od ideje i inovacije do uspješnog proizvoda/usluge“

Objavio Dragica u Događanja · 10/4/2019 15:56:00
U organizaciji Udruge Nikola Tesla- Genij za budućnost i Udruge inovatora Hrvatske održana je 5. edukativna radionica „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca- inspirirani Nikolom Teslom“ na temu „“OD IDEJE I INOVACIJE DO USPJEŠNOG PROIZVODA/USLUGE”. Radionica je održana u prostorijama Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK) dana 9. travnja 2019. godine u dvorani HZTK-e u Dalmatinskoj 12.

Predavačica Gordana Kadoić, magistrica ekonomije, je vlasnica tvrtke Adria Corporate Education iz Zagreba koja se bavi poslovnim savjetovanjem iz područja upravljanja tvrtkama i upravljanja prodajom, edukacijama i prodajnim treninzima, te je angažirana kao mentor i poslovni savjetnik srednjem i top managementu, te kao poslovni savjetnik poduzetnicima. Karijeru je započela pred 23 godine i od tada je vezana uz sve oblike prodaje, penjući se po managerskim stepenicama mnogih domaćih i međunarodnih kompanija. Održala je mnogobrojne edukacije, treninge, radionice i seminare u Hrvatskoj i inozemstvu. Nositeljica je prve diplome Škole trenera by Elevate i članica EMCC (European mentoring and coaching council). Mentorica je u sklopu međunarodnog projekta Europske banke za obnovu i razvoj EBRD, Chery Blair fondacije.

Edukatorica je na interaktivan način polaznike naučila kako realizirati i komercijalizirati svoje ideje. Naglasila je kako je strpljenje jedna od glavnih vještina koje su potrebne da bi poduzetnik bio uspješan. Ideju treba staviti na papir, odnosno napraviti kvalitetan i iscrpan plan te onda dobro proučiti tržišne odnose i svoj proizvod ili uslugu prilagoditi tržištu. Plan mora jasan i realističan, ali i mjerljiv te vremenski ograničen, kako bismo imali jasne rokove u glavi koji pospješuju šanse za uspjehom. Bitan aspekt realizacije poslovne ideje su i poslovni odnosi. Poduzetnik mora biti spreman odvojiti vrijeme i novac te pokazati hrabrost pri predstavljanju svojeg proizvoda. Dobar prodavač mora znati ispravno procijeniti potrošača, mora ga znati pročitati jer iskusan prodavač ne prodaje proizvod nego rješenje problema. Nitko ne postaje uspješan preko noći. Danas nije dovoljno biti sposoban i asertivan kako bismo bili dobri vođe. Lider nije osoba koja delegira, nego osoba koja vodi svoj tim.Nominirani kandidati iz kviza znanja o Nikoli Tesli za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2019.“

Objavio Dragica u Događanja · 5/4/2019 08:28:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni