06/2015 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

U čast Tesli od 9. do 11. srpnja manifestacija Tesla & friends 2015

Objavio Dragica u Događanja · 26/6/2015 21:16:00
  Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost šestu godinu zaredom organizira trodnevnu manifestaciju Tesla & friends 2015. kojom će obilježiti drugi Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija i 159. obljetnica Teslina rođenja. 

  Ovogodišnja manifestacija održat će se od 9. do 11. srpnja pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grad Zagreba, Veleposlanstvo Republike Češke u Hrvatskoj, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Turističke zajednice Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb.

  Trodnevna manifestacija posvećena Teslinom rođenju započet će 9. srpnja tradicionalnom svečanom večeri i dodjelom Godišnje Nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost u Hotelu Esplanade u Zagrebu. 
  Drugog dana manifestacije 10. srpnja u jutarnjim satima predstavnici Udruge, Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba položit će cvijeće na Teslin spomenik u Zagrebu, a nakon polaganja cvijeća, u HGK – Komori Zagreb održat će se konferencija Tesla u Zagrebu na temu „Tesla u medicini“. 
  Trećeg dana manifestacije 11. srpnja, u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu predavanje o Nikoli Tesli uz demonstracije održat će viši kustos muzeja Renato Filipin.

  Sva događanja, osim svečane večere i dodjele godišnje nagrade u Hotelu Esplanade, otvoreni su i besplatni za posjetitelje.

  Program događanja preuzmite na ovom linku Tesla & friends 2015.

Konferencija - vanjski dio
Konferencija - unutarnji dio
Na inicijativu Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost Tehnički muzej u Zagrebu preimenovan u muzej Nikole Tesle.

Objavio Dragica u Događanja · 18/6/2015 09:23:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni