01/2021 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Otvaranje natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“

Objavio Dragica u Događanja · 18/1/2021 10:13:00
Natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ i ove će godine biti otvoren na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu. Prigodan program otvorenja natječaja održat će se u utorak, 2. veljače s početkom u 17 sati.

Natječaj za ovu glasovitu godišnju nagradu otvara se dvanaestu godinu zaredom. Natjecatelji će se moći prijaviti u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima, kategoriji kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i kategoriji projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Natječaj će biti otvoren 2. veljače prigodnim programom iz kojeg izdvajamo panel diskusiju pod nazivom „„Vozila na alternativni pogon kao temelj razvoja gospodarstva budućnosti s ciljem zaštite okoliša i smanjenja buke“ u kojoj će sudionici predlagati sve mogućnosti alternativnih pogona i prednosti takvih vozila.
Sudionici panel diskusije su Ružica Lončar, profesorica 1. tehničke škole Tesla u Zagrebu, Tomislav Uroda, direktor tvrtke ICat d.o.o., Ivana Bučanac Jeleković, voditeljica odjela PR-a i marketinga tvrtke Toyota Croatia d.o.o. i Ivan Ivanković, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba.

Ovogodišnji Dani Nikole Tesle, koje već tradicionalno organizira Tehnički muzej „Nikola Tesla“ povodom obljetnice Tesline smrti, nude prigodan program i ostale dane manifestacije. Broj mjesta za događanja je ograničen radi epidemioloških mjera, a ulaz je moguć samo uz pozivnice. Detalje o događanjima pogledajte u programu Dana Nikole Tesle i programu otvorenja natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Link za program Dana Nikole Tesle


Polaganje vijenaca na spomenik Nikole Tesle u Zagrebu povodom obilježavanja 78.godišnjice smrti Nikole Tesle, četvrtak 7.siječnja 2021.

Objavio Dragica u Događanja · 7/1/2021 13:10:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni