11/2017 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Svečano otvorena izložba „Nikola Tesla-Mind from the future“

Objavio Dragica u Događanja · 26/11/2017 18:58:00
OTVORENA IZLOŽBA NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE
U Meštrovićevom paviljonu u petak 24. studenoga otvorena je multimedijalna izložba Nikola Tesla – Mind from the future. Izložbu je otvorila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a svečanom otvorenju nazočili su i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, kao i velik broj uglednika iz političkog, gospodarskog, kulturnog i javnog života Hrvatske. Na otvorenju izložbe bila je i predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragica Mihajlović, a Udruga je i jedna od suradničkih organizacija izložbe.
Izložba Nikola Tesla – Mind from the future jedna je od najvećih izložbi postavljenih u Hrvatskoj, a na njoj je, kako je na otvorenju rečeno, radilo čak nekoliko stotina ljudi. Ova interaktivna izložba zanimljivo je putovanje kroz Teslin život, od njegovog rodnog Smiljana do New Yorka. Autorica i kustosica izložbe je umjetnica, redateljica i producentica Helena Bulaja Madunić, direktor projekta je industrijski dizajner i muzejski savjetnik Sascha Machiedo dok je produkciju odradila marketinška agencija Real Grupa. Partner izložbe je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika HDLU.
Na izložbi su predstavljeni i radovi suvremenih hrvatskih umjetnika inspiriranih Teslom, među kojima su Pero Jelisić, Vitar Drinković, Nikola Vudrag, Ida Blažićko, Alma Trtovac, Patricija Purgar i Janko Ivčić, Alana Kajfež, Mile Blažević, Ivan Kujundžić i Ivana Ožetski.
Izložba se u Meštrovićevom paviljonu može pogledati do 20. ožujka 2018. godine, nakon čega putuje u gradove koje su obilježile Teslin život - Budimpeštu, Prag, Pariz i New York, dok je kao zadnja postaja izložbe najavljen Dubai.
Više o izložbi pogledajte na linku Nikola Tesla – Mind from the future.
VEČERNJAKOV SPECIJAL O NIKOLI TESLI

Objavio Dragica u Događanja · 20/11/2017 09:29:00

Sastanak u veleposlanstvu Indije

Objavio Dragica u Događanja · 3/11/2017 16:00:00

Sastanak u Vladi RH

Objavio Dragica u Događanja · 3/11/2017 15:58:00

Održan sastanak u Hrvatskom saboru

Objavio Dragica u Događanja · 3/11/2017 15:53:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni