03/2020 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Finalisti i nominacije za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2020.“

Objavio Dragica u Događanja · 15/3/2020 09:26:00
Stručni ocjenjivački sud godišnje nagrade „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2020.“ ocijenio je 13. ožujka 2020. prijave pristigle na natječaj za godišnju nagradu i odabrao nominirane projekte i kandidate.

 
U kategoriji kreativnog i inovativnog proizvoda, uporabnog predmeta ili suvenira inspiriranih likom i djelom Nikole Tesle ili replike Teslinog izuma koji se ističe jedinstvenim imidžom, funkcionalnošću, kvalitetom te tržišnim prihvaćanjem nominirani su projekti: „Tropismene glagoljične puzzle“ autor Zlatka Šakić , obrta 3 design Šanell; DC-solenoidni elektromagnetski okidač, autor dr. sc. Eduard Plavec iz tvrtke Končar d.d. ; Razbijač valova, autor Tomislav Pokrajčić.

U kategoriji Teslinog proširenog djelovanja koja se odnosi na zaštitu okoliša, korištenje obnovljivih izvora energije i projekata usmjerenih poticanju kreativnosti i inovativnosti nominirani su projekti: „Autonomno vozilo pokretano pneumatskim mišićima“, autor Šime Grbić; „Puntar svijetlo PL 12V DC“,autor Boris Ukić; „Pametni sustav za bicikle“,Tehnička škola Daruvar.

Finalisti Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

Stručni ocjenjivački sud ocijenio je i radove učenika i studenata koji su 6. ožujka pristupili Kvizu znanja iz fizike i općem znanju o Nikoli Tesli. Finalisti Kviza u skupini osnovnih škola su Tin Šoštarić i Iskra Razum iz Osnovne škole kralja Tomislava u Zagrebu i Vilim Batinić, učenik osnovne škole Marije Jurić Zagorke . U skupini srednjoškolaca nominirani su Filip Žiger iz srednje tehničke škole Faust Vrančić , Matej Pećar iz 1. tehničke škole Tesla i Jan Barbarić, Škola za cestovni promet.

U skupini studenata najuspješniji bili su Barbara Horvat i Leon Špiljar s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Osam finalista pristupit će i finalnom testiranju 6. travnja ove godine u 17 sati na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, nakon čega će troje najuspješnijih biti nominirano i za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2020.“. Ona će ove godine već tradicionalno biti dodijeljena prigodom održavanja manifestacije Tesla&friends, trodnevnog obilježavanja Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija u organizaciji Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost. Svečana dodjela nagrada održat će se 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu.

Čestitke svim nominiranim kandidatima , a ostalim sudionicima više uspjeha sljedeće godine.Održan svečani program i prvo natjecanje iz kviza znanja za godišnju nagradu Nikola Tesla genij za budućnost2020.

Objavio Dragica u Događanja · 7/3/2020 10:38:00

Edukativna radionica „Brzih dizajnerskih tekstilnih interpretacija –inspiracija Nikola Tesla“

Objavio Dragica u Događanja · 6/3/2020 17:28:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni