02/2022 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

KVIZ ZNANJA IZ FIZIKE I OPĆEG ZNANJA O NIKOLI TESLI - Program i prvo natjecanje za godišnju nagradu Nikola Tesla-genij za budućnost 2022.

Objavio Dragica u Događanja · 28/2/2022 09:02:00
KVIZ ZNANJA IZ FIZIKE I OPĆEG ZNANJA O NIKOLI TESLI

Program i prvo natjecanje za godišnju nagradu Nikola Tesla-genij za budućnost 2022.

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu će u srijedu, 9. ožujka 2022. po trinaesti put postati domaćinom Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost. Program otvorenja natjecanja će početi u 17 sati.
Kviz je namijenjen za učenike osnovnih i srednjih škola te studente. Okupljene će prilikom otvorenja natjecanja pozdraviti izv.prof.dr.sc. Anica Hursa Šajatović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Don Markušić, potpredsjednik Transparency International Croatia; Hrvoje Prtenjak, pobjednik Kviza znanja u 2021. godini; prof. emer. dr. sc. Nedjeljko Perić, ravnatelj Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT); prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, komunikacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske; te predstavnik Grada Zagreba.
Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorit će Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a program će upotpuniti glazbene izvedbe Lare Šimunović i Filipa Cvitića na gitari, učenika iz Glazbene škole Zlatka Balokovića u Zagrebu.
Nakon prigodnog programa otvaranja Kviza znanja, prijavljeni kandidati pristupit će prvom testiranju znanja iz fizike i znanja o životu i radu Nikole Tesle. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu 4. travnja ove godine. Tri najbolja kandidata sa najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje biti održano 10. srpnja 2022. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friendsEdukativna radionica „ Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca inspirirani Nikolom Teslom- Lego WeDo“

Objavio Dragica u Događanja · 18/2/2022 09:47:00

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba primio je na sastanak predstavnike Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost

Objavio Dragica u Događanja · 17/2/2022 09:45:00

Održana edukativna radionica „Energetska održivost na geografski način-za urbane sredine“

Objavio Dragica u Događanja · 16/2/2022 10:22:00

Edukativna radionica kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca 15.2.2022.

Objavio Dragica u Događanja · 2/2/2022 13:05:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni